آموزش مختصر طرز تهیه شعله زرد نذری ویژه محرم و صفر
مواد لازم:
برنج ریزه ۱ کیلوگرم
شکر ۲ کیلوگرم
آب ۲۰ لیوان
زعفران به میزان لازم
کره ۱۰۰ گرم
روغن مایع ۱۰۰ گرم
خلال بادام به میزان دلخواه
هل ۶ دانه
گلاب ۱ استکان
طرز تهیه:
برنج ریزه را پاککنید سپس چند ساعت و یا از شب تا صبح بدون نمک، خیس کنید.
مقدار زعفران بستگی به مرغوبیت آن و رنگپذیری شلهزرد دارد بنابراین در مواد اولیه مقدار زعفران مصرفی قید نشده است چون میزان رنگ شلهزرد بهدلخواه است ولی معمولاً شلهزرد بایستی زرد میانهای باشد یعنی نه خیلی پررنگ و نه خیلی کمرنگ باشد. زعفران را در فلاکس و یا در قوری دمکنید.
هل را بشویید و با هاون بکوبید. سپس آن را در فلاکس یا قوری دمکنید.
خلال بادام آماده را هم میتوانید از عطاری تهیه کنید و هم میتوانید مغز بادام باپوست را در آب جوش بگذارید وقتی یک جوش زد از روی حرارت بردارید و نیم ساعت بعد میتوانید پوست آن را بهراحتی جدا کنید. سپس آنها را با کارد تیز به خلالهای ریزتر تقسیم نمایید.
توجه داشته باشید که آبی که برنج را با آن خیس کردهاید دور نریزید، برنج را با آبی که در آن خیس شده است بهعلاوه ۲۰ لیوان آب در قابلمه بزرگی ریخته و بگذارید یک جوش بزند سپس زعفران دمکرده را روی آن ریخته درب قابلمه را بگذارید. حرارت را خاموشکنید و اجازه دهید چندین ساعت و یا یکشب تا صبح در همین حالت بماند صبح خواهید دید که حجم برنج زیاد شده آن را روی حرارت متوسط بگذارید و اجازه دهید کمی غلیظ شود.
اگر آب شلهزرد زیاد است شکر را بهصورت خشک بریزید ولی اگر آب آن کم بود شکر را درکمی آب روی حرارت بگذارید تا به جوش آید سپس آن را به شلهزرد اضافه کنید.
شلهزرد را هم بزنید کره، روغن مایع و خلال بادام را به آن اضافه نمایید. حرارت بایستی متوسط و ملایم باشد تا شکر به خورد برنج رود در این زمان رنگ شلهزرد را با زعفران تنظیم کنید اگر کمرنگ است مجدداً کمی زعفران را دمکنید و در شلهزرد بریزید.
میتوانید از عرق هل استفاده کنید و یا از هل دم شدهای که در بالا توضیح داده شد برای خوشطعم کردن شلهزرد استفاده کنید.
هل و گلاب را در یک ربع آخر پخت اضافه کنید تا بو و طعم آن از بین نرود.
شلهزرد باید بهاندازهای روی حرارت بماند تا جا بیفتد به صورتی که آنقدر شل نباشد که آب بیندازد و آنقدر سفت هم نباشد که همینکه در ظرف بریزید ترک بخورد. پس از جا افتادن شلهزرد اجازه دهید کمی سرد شود و آنها را در ظرفهای دلخواه بریزید. معمولاً اگر ظرف شلهزرد تکنفره باشد از ظرفهای تخت استفاده میکنند و روی آن را با دارچین و خلال پسته تزیین میکنند.
این روش پخت برای نذری و جمعیت زیاد مناسب و بهصرفه است.
منبع: یاد بگیر
عالی بود ممنونم