۵ خاصیت مهم سبزیجات با رنگ نارنجی:
مقابله با سرطان سینه
اسید رتینوئیک یکی از مشتقات ویتامین A محسوب میشود که به وفور در هویج و سیبزمینی شیرین وجود دارد. پژوهشها نشان داده است که این اسید با علائم اولیهی سرطان سینه مقابله میکند. (البته در مورد سرطانهای پیشرفته، تأثیر چندانی ندارد).
منبع بتاکاروتن
بتاکاروتن سیستم دفاعی بدن و قدرت بینایی را تقویت میکند. پژوهشها نشان داده است زمانی که برخی از سبزیجات با اندکی روغن سرخ میشوند میزان بتاکاروتن آنها چند برابر میشود. در واقع هویج تفت داده شده در اندکی روغن حاوی ۶۳ درصد و کدو تنبل تفت داده شده حاوی ۵۳ درصد بتاکاروتن بیشتری است.
دوستدار قلب شما
به همراه غذا چند عدد هویج خام (در سالاد و …) میل کنید و از میزان آلفا و بتاکاروتن موجود در آن بهره ببرید. این آنتی اکسیدان با آسیبهایی که از طریق اکسیژن به بدن وارد میشود مبارزه میکند.
پژوهشها نشان دادهاند میزان بالای این عناصر باعث کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی میشود.
دوستدار چشمان شما
کدو تنبل و هویج حاوی دو رنگدانهی گیاهی «لوتئین» و «زاگزانتین» هستند که از آب مروارید چشم پیشگیری میکنند. پژوهشها نشان میدهند افرادی که مواد غذایی حاوی این رنگدانهها را بیشتر مصرف میکنند (یعنی ۶۷۱۶ میکروگرم در روز)، ۱۸ درصد کمتر از بقیهی افرادی که روزانه ۱۱۷۷ میکروگرم مصرف دارند به این بیماری مبتلا میشوند.
نصف فنجان کدو تنبل پخته شده حاوی ۱۳۱۳ میکروگرم و نصف فنجان پورهی هویج حاوی ۸۲۸ میکروگرم از این رنگدانه های گیاهی میباشد.
سیستم دفاعی بدن را تقویت میکنند
ویتامین B6 موجود در این سبزیجات باعث میشود که سیستم دفاعی بدن پادتنهای بیشتری تولید کند که با بیماریها مقابله میکند. سیبزمینی شیرین پخته شده ۲۵ درصد نیاز روزانهی بدن به ویتامین B6 را تأمین میکند.
منبع: تبیان