اطلاعات درباره دانشگاه پیام نور مازندران واحد بندپی غربی
مختصر توضیحات در مورد دانشگاه پیام نور
دانشگاه پیام نور یکی از دانشگاههای ایران است که در مهرماه سال ۱۳۶۷ تأسیس شد. براساس اعلام و رتبهبندی جدید پایگاه استنادی علوم جهان اسلام که اواخر سال ۱۳۹۳ اعلام شد دانشگاه پیام نور جزو ۱۰ دانشگاه برتر جامع کشور قرار گرفته است. ضمناً بر اساس رتبه بندی اعلام شده در اواخر سال ۱۳۹۳ توسط پایگاه استنادی علوم جهان اسلام دانشگاه پیام نور با کسب نمره ۱۰۰ شاخص آموزشی، رتبه یک کیفیت آموزشی کشور را در کنار دانشگاه های شریف و علوم پزشکی تهران کسب کرد.
آدرس دانشگاه پیام نور مازندران واحد بندپی غربی : بابل – بندپی غربی – خشرودپی دانشگاه پیام نور واحد بندپی – کد پستی : ۸۱۹۶۷- ۴۷۵۷۱
تلفن دانشگاه پیام نور مازندران واحد بندپی غربی : ۳۲۵۲۱۴۶۲ – ۳۲۵۲۱۴۶۳ شماره فاکس :۳۲۵۲۱۴۶۱
برای ورود به آدرس سایت دانشگاه پیام نور مازندران واحد بندپی غربی روی دکمه زیر کلیک کنید.
در سایت اصلی دانشگاه می توانید به موارد زیر دسترسی داشته باشید :
- معرفی کامل دانشگاه
- راه های ارتباطی
- تصاویر دانشگاه
- ثبت نام
- اخبار های دانشگاه
- پاسخ به سوالات
- آموزش
آشنایی با بخش منطقه بندپی
۱٫ تاریخچه منطقه بند پی
منطقه بندپی یکی از بخشهای مهم شهرستان بابل است که از شمال به حومه بابل، از جنوب به سلسله کوههای البرز، از شرق به شهرستان قائمشهر و از غرب به شهرستان آمل, محدود میگردد. مساحت بندپی حدود ۷۹۳ کیلومتر مربع میباشد که بیش از ۶۰ درصد وسعت این منطقه را جنگل و مراتع پوشش می دهد و در عین حال, جمعیتی در حدود ۶۸ هزار نفر را در خود جای داده است.
بندپی به دو بخش غربی و شرقی تقسیم شده است:
۱- بندپی غربی با وسعت ۵/۱۶۶ کیلومترمربع دارای دو دهستان به نامهای خوشرودپی و شهیدآباد میباشد. مرکز بخش بندپی غربی، شهر خوشرودپی که در ۲۴ کیلومتری جنوب غربی بابل واقع است، جمعیت این بخش اکنون به بیش از ۳۰۰۰۰ نفرپیش بینی می گردد. این بخش از یک شهرداری و ۴۷ روستای بالای ۲۰ خانوار تشکیل شده که تعداد ۴۴ روستا دارای شورای اسلامی و ۱۴ روستا دارای دهیاری میباشد.
۲- بندپی شرقی با وسعت ۵/۶۲۶ کیلومتر مربع دارای دو دهستان به نام های سجادرود و فیروزجاه میباشد. مرکز بخش بندپی شرقی، شهر گلوگاه که در ۲۵ کیلومتری جنوب غربی بابل واقع است، جمعیت این بخش نیز اکنون به بیش از ۳۸۰۰۰ نفر پیشبینی میگردد. این بخش از یک شهرداری و ۷۱ روستای بالای ۲۰ خانوار تشکیل شده است که تعداد ۶۵ روستا دارای شورای اسلامی و ۱۲ روستا دارای دهیاری می باشد.
از سوی دیگر, اساس اقتصاد بخش بندپی بر کشاورزی، دامپروری، باغداری و زنبورداری بنا گردیده است. این بخش از ظرفیتها و قابلیتهای چشمگیری برای یاری رساندن روستائیان و زمینهسازی جهت گسترش سرمایهگذاری و اشتغال برخوردار است. در عین حال, منطقه بندپی با دارا بودن دو شهرک صنعتی رجه و کاردیکلاء از پتانسیل قابل توجهی در بخش صنایع برخوردار است.
۲٫ جاذبه های گردشگری بندپی
۱- سد شیاده و مجتمع گردشگری جنگل شیاده
۲- ارتفاعات کوه البرز (منطقه حاج شیخ موسی)
۳- تکیه بزرگ مقریکلا(آثار تاریخی)
۴ – سقاخانه شیاده
۵- روستای دیوا با قدمت طولانی از جمله روستاهای ثبت در میراث فرهنگی کشور میباشد.
بندپی از دو کلمه بند و پی ترکیب شده است که بند در اصطلاح محلی به سرزمین مرتفع و پی به سرزمین پست جلگه ای اطلاق می شود.در گذشته در زمان صفویان قسمتی از سرزمین وسیعی بنام چلاو بوده، که فعلاً چلاومنطقه ای در جنوب آمل است، حکومت مرکزی صفویان اگر چه تاریخ آن مشخص نیست برای اینکه منطقه مزبور را که بسیار وسیع و ساکنان غیر قابل کنترل داشت بهتر بتواند اداره کند آن را به دو قسمت بندپی و چلاو تقسیم نمود و این تقسیم بندی دقیقاً قبل از دوران افشاریه صورت گرفته است زیرا قبل از آن هیچ سندی راجع به نام بندپی وجود نداشت.
امّا در زمان افشاریه روستای دیوا از قرائ بندپی که از املاک خاصّه شاهی بوده به چهارصد سکه نادری به اهالی دیوا فروخته شد، که در این سند کلمه بندپی بعنوان نام منطقه آمده است. در اوایل دوره قاجاریه به علت حمایت اهالی آن از زندیه رو به خرابی می رود و پس از صدارت میرزا محمد شفیع مازندرانی از اهالی بندپی رو به بهبودی می رود و بنا به تقسیمات کشوری سال ۱۲۸۷ شمسی یکی از بلوکات ولایت مازندران محسوب می شد که شخصی بنام نایب الحکومه بر آن حکمرانی می کرد. بندپی در تقسیمات کشوری سال ۱۳۱۶شمسی یکی از بخش های شهرستان ساری بوده است.در این تقسیمات تنها ساری و گرگان شهرستان بوده اند و بقیه شهرهای مازندران بصورت بخشداری اداره میشدند.
مقّر بخشداری بندپی در روستای مقریکلا در غرب بندپی بوده که از سال ۱۳۵۵ پس از طرح روستاهای منظومه ای مکان آن به شهرک خشرودپی انتقال یافت.دهستان های بندپی به دو بخش مجزای بندپی غربی و بندپی شرقی تقسیم گردیده که در سال ۱۳۷۰ محل استقرار بخشداری در غرب به مرکزیت خوشرودپی و در شرق به مرکزیت گلوگاه میباشد.بندپی شرق به دهستان های سجادرود و فیروز جاه تقسیم شده که از نظر درجه سکونتگاهی جز دهستان درجه یک ولی در سطح بابل در درجه سی و سوم قرار دارد . دهستان خوشرودپی از نظر سکونتگاهی رتبه پنجم را کسب کرده است که از دهستان های خوشرودپی و شهیدآباد تشکیل شده است.
بخش بدپی غربی دارای دو دهستان :
۱.دهستان خشرودپی
روستاهای:
تسکا، کاردیکلا، کامکلا، خرابه خوشرودپی، گاودشت، افراسیابکلا، لمسوکلا غربی، مقریکلا، میانبورا، پازمین، پاریکلا، سفیدتور بالا، سنگرودپی، کاردگرکلا، مسک، ازارکل، اومال استاداحمد، اومال شکراله، سفیدتور پایین، پنبهجار، زرتلک، سوتسی آقالر، سوتسی گلچوب، کشیرمحله، مجیکتی، ازارسی، ازارسی حاتم، انجیلک، بالابورا، برگنو، پلنگدره، چاقفیروزجایی، شهنهپشته حاجیمهدی، فریدونکلا، پولادسی، کیس، موزیکتی، ولیکتخت، گتهنو، کراتسی، بالاولیک، دیزنو، انجیلسی، دولترودبار، دیواملکشاه، نارنجلو، میاندره، دیواعمران، تلیکا، پینک، تیرنگسی، سوتسی شیاده، شیاده بالا، فیلبند، تشبیشه، شیاده ساداتمحله، کاشمسی
۲ . دهستان شهید آباد
روستاهای:
فکچال، شوبکلا، معلمکلا، کلاگرمحله، یزدانآباد، قنبرزاده، پطرودپی، شانهتراش، صلحدارکلا، کهرکنار کشتلی، بزرودپی، فیروزآباد.