تحقیق غذاهای ناسالم
مواد غذایی ناسالم
مصرف غذای ناسالم از جمله علل شیوع بیماری های مختلف در عصر کنونی است؛ غذاهایی که به سبب فرآوری شدن نه تنها ارزش غذایی ندارد بلکه سلامت مصرف کننده را به شدت تهدید می کند.
در عین حال این مواد غذایی با قیمت های گزاف به فروش می رسد.آثار و تبعات مصرف غذاهای مانده، کهنه و کم ارزش که به اصطلاح به آن غذای مرده گفته می گردد به مرور زمان آشکار می گردد.
از جمله عوامل موثر در افزایش طول عمر و پیشگیری از پیری زودرس، جلوگیری از اتلاف قدرت حیاتی بدن است که از طریق مصرف مواد غذایی زنده محقق می گردد. مواد غذایی گیاهی، نباتی و یا حیوانی کهنه و مانده با مختصر تغییراتی، ترکیبات شیمیایی مختلفی را به بدن می رساند و در نتیجه بدن تدریجاً قدرت حیاتی خود را از دست می دهد؛ از طرف دیگر سلول ها نیز کارکرد خود را از دست می دهند و در تامین قدرت حیاتی بدن نقش موثری نخواهند داشت. این امر سبب پیری زودرس و بروز انواع بیماری ها می گردد.
خصوصیات اصلی مواد غذایی ناسالم
* هر مادهی غذایی که به بدنتان کالری بیهوده تحمیل کند یک مادهی غذایی ناسالم محسوب میشود. این قبیل مواد غذایی سرشار از کالریاند در حالی که از ارزش غذایی بسیار پایین برخوردارند و در بعضی موارد اصلاً ارزش غذایی ندارند. انواع پیراشکیها نمونهی بارز یک مادهی غذایی پرکالری است که فقط کالری به شما تحمیل میکند نه مواد مغذی. پیراشکی حاوی قند و چربی فراوانی است و هر عدد متوسط آن در حدود ۲۰۰ کالری به بدن میرساند. اما در عین حال خبری از ویتامین، مواد معدنی و مواد مغذیِ دیگری در این خوراکی مورد علاقهی شما نیست. وقتی آنرا نوش جان میکنید غیر از کالری بیهوده چیزی عایدتان نمیشود؛ و این یعنی یک مادهی غذایی ناسالم.
* هر مادهی غذایی که حاوی فیبر کافی نباشد میتواند یک ماده غذایی ناسالم تلقی شود. وقتی یک ماده غذایی که حاوی فیبر کمی است را میل میکنید بدن برای خارج کردن ضایعات این ماده غذایی و مواد غذایی کم فیبر دیگر دچار سختی و مشکل میشود. به عنوان مثال نانی که از آرد سفید تهیه میشود یک مادهی غذایی کم فیبر است. دو بُرش از این نان فقط ۱ گرم فیبر به بدنتان میرساند که خیلی ناچیز است. برای همین مواد غذایی از این دست که فیبر کافی به بدن نمیرسانند جزو مواد غذایی ناسالم محسوب میشوند.
* هر مادهی غذایی که مواد مغذی بدنتان را میگیرد یک ماده غذایی کاملاً ناسالم محسوب میشود. به عنوان مثال نوشیدنیهای گازدار. باید بدانید که نوشیدنیهای گازدار و شیرین هیچ ارزش غذایی ندارند. این نوشیدنیها سرشار از کافئین، قند و فسفر هستند که باعث از بین رفتن کلسیم استخوانهایتان میشود.
هر مادهی غذایی که حاوی فیبر کافی نباشد میتواند یک ماده غذایی ناسالم تلقی شود. وقتی یک ماده غذایی که حاوی فیبر کمی است را میل میکنید بدن برای خارج کردن ضایعات این ماده غذایی و مواد غذایی کم فیبر دیگر دچار سختی و مشکل میشود. |
بیماری هایی که از طریق غذاهای ناسالم ایجاد می شود:
* هر مادهی غذایی که به هر نحوی به بدنتان آسیب میرساند یک مادهی غذایی ناسالم است. مثال بارز این نوع مواد غذایی مارگارین و یا هر مادهی غذایی دیگری است که حاوی روغن هیدروژنه میباشد. زمانی که روغن هیدروژنه میشود به صورت اسیدهای چرب ترانس در میآید که به چربیهای ترانس معروف است. چربیهای ترانس به برخی از دستگاه های بدن آسیب میرساند و باعث ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، سرطان، دیابت و چاقی مفرط میشود.