خانه / ترفند / صداقت و درستكاري

صداقت و درستكاري

تحقیق و مقاله با عنوان : تعریف صداقت و درستكاري

sedaghatچهارمين اصل منشور اخلاق حرفه اي در ديوان محاسبات كشور (صداقت و درستكاري) تبيين شده است. صداقت در لغت به معني يگانگي، صميميت، دوستي از روي راستي و درستي آمده و درستكاري يعني انجام دادن كار از روي راستي و درستي، با امانتداري كاري را انجام دادن، صحيح و سالم انجام دادن كارها.
صداقت يكي از موازين ارزشي اسلام ناب محمدي (ص) بوده و مطابق فرموده پيامبر گرامي اسلامي (ص) (براي امتحان مردم نگاه به راستگوئي و امانت آنها بالاتر و مهمتر از نگاه به زيادي نماز و روزه و كثرت حج و نيكي كردن آنها به مردم و سر و صداي آنها در عبادت شبانه است) (صداقت) در تحكيم روابط اجتماعي، فرهنگي و سياسي آحاد جامعه بخصوص كارگزاران و بالاخص (كارگزاران مالي) نظام مقدس حكومت اسلامي نقش سازنده و حياتي داشته و در جلب رضايت و اعتماد عمومي نقش بنيادي دارد زيرا در فرهنگ و ساختار حكومت ديني بهره گيري از سياست مبتني بر خدعه و نيرنگ جايز نبوده و حكومت شيعه بر عنصر صداقت و عدالت استوار است و شيعيان جز به اوصافي همانند اخلاص و صداقت كه شناخته نمي‌شوند.
بقول استاد شهيد آيت اله دكتر مطهري (مشكل سوم خلافت امام علي (ع) مساله صداقت و صراحت در سياست بود كه اين مهم را باز عده‌اي از دوستانش نمي پسنديدند و مي‌گفتند سياست اين همه صداقت و صراحت برنمي دارد چاشني سياست دغلبازي است و چون شيعه مدعي تبعيت از چنين ولي (الله) و وصي (نبي) است چگونه مي تواند صداقت و درستكاري را منشاء كليه تصميمات روزمره زندگيش نسازد و از صدق و سلامت و درستي فاصله بگيرد تا توجيه كننده امورات دنيوي گردد و در بيراهه بماند و گمراهي ماحصل عمر چند صباح او در اين گذرگاه دنيا باشد. اعضاء فني و تخصصي اركان ديوان محاسبات كشور بالاخص هيئت حسابرسي از اين لحاظ به كليه حسابهاي دستگاهها رسيدگي يا حسابرسي مي نمايد كه هيچ هزينه اي از اعتبارات مصوب تجاوز نكرده و هر وجهي درمحل خود بمصرف رسيده باشد و پاسداري از بيت المال بطرق قانوني از محوري ترين وظيفه آنست. بنابراين كليه تصميم سازي‌ها و تصميم گيريها در ديوان محاسبات مي بايست براساس سلامت و صحت و درستي و راستي باشد تا از يكطرف در استمرار كسب اعتماد مقام عظماي ولايت و رهبري و آحاد جامعه صادقانه تلاشگري متين و دقيق و قاطع باشد و از طرف ديگر كليه عوامل موثر در تخريب مديريت سالم مالي در دستگاهها و متعديان و متجاوزان به بيت المال را مايوس نمايد و چون چنين است در منشور اخلاق حرفه اي ديوان محاسبات كشور (صداقت و درستكاري) نيز يكي از اصلي ترين اهداف و اوصاف اخلاقي سازماني و وظيفه اي محسوب گرديده و چنين تعريف شده است.
(صداقت يكي از ارزشهاي اسلامي و محوري در رشد و اخلاق حرفه‌ايست و مي بايست مبناي رسيدگيها و اظهارنظرها قرار گيرد. بنحويكه جز به درستي و صداقت نظر ندهد.) مگر پاسداري از بيت‌المال نگهداري و مراقبت از خزانة دولت اسلامي نيست ؟
و آيا لازمه اين مراقبت مقدس داشتن (اهليت) و (صلاحيت) نمي‌باشد؟
به يقين پاسداري از بيت المال به همتي والا، تلاشي برنامه‌اي و منظم و شبانه روزي، متانتي از ديانت ناشي شده، قاطعيتي در شجاعت اسلامي ذوب شده، تدبيري حق مدار و اراده اي در صداقت آميخته نيازمند است و همكاران ارجمندمان درديوان محاسبات كشور در ستاد وصف، در دادسرا و هيئتهاي مستشاري، در كارشناسي و مديريت و بطور كلي در هر سطح سازماني كه قرار داشته باشند خود را به چنين اوصافي آراسته اند تا شايسته جايگاه عالي اين هدف و وظيفه انحصاري ومقدس بوده باشند.

مطلب پیشنهادی

جنگل برای کیست؟

جنگل برای کیست تحقیق و داستانی درباره جنگل و اهمیت حیاتی آن برای ما و …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *